KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality Požehnané Velikonoce - předseda KDU-ČSL

Požehnané Velikonoce - předseda KDU-ČSL

Přidáno 4. 4. 2021
Sestry a bratři,

jsou tu Velikonoce. Nejdůležitější svátky křesťanského kalendáře prožíváme už podruhé ve stínu koronaviru. Proto mi dovolte Vám hned na začátku popřát pevné zdraví a společně pak vzpomeňme na všechny členy, kteří na onemocnění koronavirem zemřeli. Poprosme také modlitbou o pomoc těm, kteří s touto nemocí právě bojují.

Jeden můj známý mi vyprávěl, jak jedno z jeho dětí mu kdysi řeklo: „Tati, ty Velikonoce špatně začínají, ale dobře končí.“ Jako křesťané musíme věřit, že stejně to dopadne i se současnou pandemií. Nejen, že vše má svůj začátek a konec, ale že ten konec bude dobrý.

Papež František v únoru ve svém poselství nazval přicházející postní dobu časem obnovení víry, naděje a lásky. Osobně bych chtěl především vyzvednout tu naději. Doufejme, že masové očkování, kvalitnější léčba těžkých průběhů koronaviru a příchod léta zpomalí šíření viru a dojde k návratu k normálnímu životu.

Může to znít jako klišé, ale někdy si člověk uvědomí hodnotu něčeho až ve chvíli, kdy nastane neočekávaná změna. Proto přeji nám všem, abychom opět mohli normálně žít. Společně se radovat, modlit nebo i truchlit. Normálně chodit do práce, do školy, do kostela nebo do kina. Přeji nám všem, aby letošní Velikonoce byly i nadějí začátku normálního života.

Zároveň mi dovolte, abych Vás touto cestou také informoval, že už za pár dní podepíšeme koaliční smlouvu pro letošní říjnové parlamentní volby 2021. Stane se tak už příští neděli 11. dubna 2021, kdy se při této příležitosti setkáme spolu s předsedou ODS Petrem Fialou a předsedkyní TOP 09 Markétou Pekarovou Adamovou a svými podpisy stvrdíme naši vzájemnou spolupráci, kterou jsme zahájili už vloni na podzim.

Vzápětí poté začneme zveřejňovat koaliční program a také představovat všechny kandidáty. Přiznám se, že jsem měl původně jinou představu o tom, za jakých okolností se smlouva podepíše a jaká akce se při této příležitosti uskuteční. Bohužel nic z toho nejde zrealizovat. S ohledem na současnou situaci a jako projev respektu k ní, nebudou mezi námi dokonce ani fyzicky přítomni zástupci médií, které na tuto událost zveme jen online formou.

Podpis koaliční smlouvy bude provázen kampaní s názvem “Dáme Česko dohromady”. Jsme v situaci, kdy potřebujeme jasný plán a srozumitelnou vizi do budoucna. Naším cílem je vybudovat z České republiky opět sebevědomou zemi, která se umí postarat o své občany. K tomu potřebujeme schopné vedení, jasný cíl a smysluplný program, který Vám už brzy rádi představíme. Krize ukázala, že náš národ si umí poradit, jen mu SPOLU chceme dát ten správný směr.

Závěrem mi ještě jednou dovolte, abych Vám popřál požehnané Velikonoce, klidné prožití svátků a hodně zdraví

Marian Jurečka
Předseda KDU-ČSL